Wanneer ‘moeten’ verandert in ‘willen’ wordt het veranderproces eerder een uitdaging dan een last. Rendemint ontwikkelt en verzorgt interactieve trainingen/workshops over het ‘waarom’. In enkele interactieve sessies wordt eerst de juiste kennis overgebracht en dan interactief gewerkt aan het ‘hoe’. De mindset change ontstaat als vanzelf en breed draagvlak is het gevolg.
Rendemint ontwikkelt en verzorgt trainingen/workshops voor:
– Mindset Change
– MVI-Manifest actieplan maken/MVI-Manifest-tool
– Circulair inkopen
– Materialen en Grondstoffenpaspoort
Mindset training deel 1 | duur: 2 uur
De interactieve mindset change training/workshop gaat ervan uit dat elke mindset goed is maar dat een andere mindset nodig is voor een succesvolle transitie. Deelnemers krijgen in korte tijd kennis van de essentie van MVI en/of een circulaire economie. Met een afwisseling van informatie, voorbeelden en (rollenspel)opdrachten wordt de mindset change in 2 uur richting MVI en circulair gevormd. Een veel gehoorde reactie na afloop is “nu kan ik niet meer denken zoals ik voorheen deed” en dát is waar het om gaat. Iedereen die de essentie van MVI en/of circulaire economie snapt –al is het maar een begin – ziet al snel nut en noodzaak ervan.
Aan de slag met Circulair Inkopen | duur: dagdeel
Deze training/workshop sluit aan op de training/workshop Introductie Circulair Inkopen. Hoe integreer circulair inkopen in het inkoopbeleid? Wat is de impact voor de hele organisatie? Hoe ontwikkel je circulaire eisen en criteria? Hoe beoordeel je circulaire criteria? Hoe bereid je de markt voor op circulaire eisen en criteria? Aan het einde van de workshop heeft de organisatie voldoende kennis om zelf de basis circulaire eisen en criteria te ontwikkelen en toe te passen in (eenvoudige) inkooptrajecten om van daaruit ervaring op te doen en dit verder te ontwikkelen.
Doorpakken met Circulair Inkopen | duur: 2 dagdelen
Deze training/workshop sluit aan op de training/workshop Aan De Slag Met Circulair Inkopen. Hoe ontwikkel je circulaire eisen en criteria voor meer complexe inkooptrajecten? Hoe kun je door circulaire inkopen daadwerkelijk verandering teweeg brengen in de markt? Hoe kun je als gevolg van je inkooptraject daadwerkelijk tot een meer circulair resultaat komen. Hoe kun je alle circulaire beloftes uit de inschrijvingen verifiëren en vergelijken? Hoe kun je de opgedane kennis delen in de organisatie en met andere overheden?